Wijnhandel Alexander

Toen wij besloten om aan de Nacht van de wijn mee te doen hoefden wij niet lang na te denken over welke druif wij in gingen zetten. Namelijk de “Vranec” (Vranets) wat vrij vertaalt “Zwarte Hengst” betekent. De wijnhuizen die deze nacht vertegenwoordigt worden zijn: Venec, Ezimit, Popov, Dalvina. 

Droge rode wijn - die zich laat kenmerken door een zeer donkere kleur en een volle krachtige smaak. Daarnaast geeft deze Vranec een enorme donkere fruit explosie in de mond wat deze wijn zeer verleidelijk maakt.

Venec - Vranec

Droge rode wijn - intensieve paarse tint en aroma’s van rode bessen en jam. Complexe smaken met tonen van kaneel, chocolade, zwart fruit en kruiden. Een kersen achtige afdronk met een zachtere nasmaak van Madeira.

Dalvina - Vranec Tiver 

roge rode wijn, met een intense robijnrode kleur. Deze wijn heeft een prachtige fruitsmaak, volle body, soepele tannines en uitstekende zuiverheid en lange afdronk.

Ezimit - Vranec 

Droge rode wijn - Hermes was de tweede jongste olympische god. Zo ook werd deze wijn gerijpt op eiken vaten die een keer eerder zijn gebruikt,  Dionysus . Dit resulteerde in een wijn die perfect in balans is met een Grand gold medaille van Mundus Vini als bekroning.  

Dalvina - Vranec Hermes 

Droge rode wijn - dominante confituurachtig aroma's van zwarte pruim, braambes en aangename tonen van donkere chocolade en munt. Gedurende 24 maanden  rijpt de wijn in barrique , hierdoor ontstaan rijke structuren en aangename tannines.

Popov - Vranec reserva