Verbunt Verlinden

De Nacht van de Wijn is een mooi initiatief om consumenten wegwijs te maken in de wereld van wijn en verschillende druivensoorten. Het is een snelle en makkelijke manier om je smaakprofiel te leren kennen, iets dat Wijnkring graag ondersteunt. Tijdens de Nacht van de wijn vullen wij de Chardonnay en Rosé bar in. Bij de Chardonnay bar nemen we bezoekers mee op reis over de wereld door vijf verschillende Chardonnay’s te schenken, waaronder van Bodegas Salentein (Argentinië), Errazuriz (Chili) en Farina (Italië). Bij de Rosé bar zijn er vijf verschillende rosés uit Europa te proeven. Lichte en donkere rosés van wijnhuizen Laurent Miquel en Château Roubine uit Frankrijk, Poggio Le Volpi uit Italië en Ramon Bilbao uit Spanje van verschillende druivensoorten. Ideaal om snel je favoriete rosé stijl te leren kennen.

Farina Chardonnay del Veneto

De Farina Chardonnay del Veneto heeft een mooie strogele kleur met groene reflecties. De wijn is fris en fruitig door het tropische fruit wat in de wijn te herkennen is.

Errázuriz Aconcagua Costa
Chardonnay

Deze Chileense Chardonnay is een volle elegante wijn met frisse aroma’s van papaja, ananas en bloemen. De wijn heeft lichte houttonen door de rijping van 11 maanden op hout.

Château Roubine La Vie en Rose

Château Roubine La Vie en Rose: een prachtige fles voor een prachtige wijn. Zalmroze van kleur en zeer aromatisch met smaken van rood fruit, venkel, anijs.

Portillo Rosé Malbec

De Portillo rosé heeft een frisse en fruitige smaak, veelal bessen en aardbeien zijn te herkennen. Redelijk uniek aan de wijn is dat deze van de Malbec druif wordt gemaakt, wat niet gangbaar is voor een rosé.

Laurent Miquel Solas Chardonnay

Een heerlijke, rijke en fruitige Chardonnay van wijnhuis Laurent Miquel. Deze wijn heeft smaken van peer en rijpe appel en heeft 5 maanden houtrijping gehad.

Salentein Barrel Selection

Chardonnay

De goudgele Chardonnay uit de Barrel Selection serie van Salentein laat u optimaal genieten van aroma’s van tropisch fruit, vanille, honing en lichte toast. Een elegante, volle en romige wijn met 6 maanden houtrijping.

Ramón Bilbao Rosado

Deze wijn heeft een zeer verleidelijke, lichte rosé kleur. De smaken van vers fruit als kersen en citroen en witte bloemen komen je tegemoet in deze frisse rosé.

Kendall-Jackson Vintner’s
Reserve Chardonnay

Deze wijn uit Californië is al ruim 25 jaar de best verkochte Chardonnay in de VS en is te herkennen aan haar volheid en licht romige smaak. Met heerlijke aroma’s van tropisch fruit als mango, ananas, appel en peer.

Laurent Miquel Les Auzines Rosé

Een prachtig stijlvolle rosé met een licht roze kleur. De Les Auzines rosé heeft smaken van rood fruit welke aan een mooie zomeravond doen denken.

Ramón Bilbao Lalomba Rosado

Lalomba Rosado is een sprankelende lichtgekleurde roséwijn uit de Spaanse Rioja. De heerlijke aroma’s van rood fruit, grapefruit, lychee en kruiden zorgen voor een verfijnde en elegante rosé.