Mitra

Mitra drankenspeciaalzaken neemt u mee in het verhaal! Achter elke fles wijn schuilt een verhaal, niet alleen over de herkomst of druivensoort, maar ook van het wijnhuis en wijnmakers. Kennis van wijn niet vereist is om een goede keuze te maken. Weet wat je lekker vind, op welk moment je een glas heft, of bij welk gerecht. Test je smaak tijdens een korte blindtest onder begeleiding van muziek en ontdek de veelzijdighed van de meest verkochte druif in Nederland! We schenken Chardonnay uit de Bourgogne, Limoux, Chili, Zuid-Afrika en Argentinië!

JanotsBos Bourgogne Blanc 2016

Proef deze JanotsBos Bourgogne Blanc en ervaar de verfijnde mineraliteit en milde zuren, die de stijl kenmerkt van twee wijnmakers, Fransman Thierry Janots en Nederlander Richard Bos. Wijn van een hoge kwaliteit, waarin het terroir optimaal tot zijn recht komt.

Aurélie Vic ‘Le Long Chemin’
Limoux AOP

Aurélie Vic is de kasteelvrouwe van Domaine Preignes le Vieux en tevens oenoloog van haar eigen range wijnen uit de Languedoc. Gecertificeerd met HVE, droog sappig met mooie zuren en bittertje.

Lyngrove Chardonnay Reserve

Prijswinnende wijnmaker Danie van Tonder  van Lyngrove Wines (Stellenbosch) is toegewijd aan deze Chardonnay Reserve, met een spannende balans tussen tropisch fruit en zachte romige ondertoon.

Temporada Chardonnay Reserve

Temporada combineert de moderne manier van wijn maken, het terroir van Mendoza en de “savoirfaire” uit Bordeaux. Hervé Fabre  is verkozen tot Wijnmaker van het Jaar 2018 door IWC. Deze Chardonnay Reserve dankt zijn charme aan de rijping op de lie, met frisse gouderenet als fruitige tegenhanger.

Viña Chocalán Origen Gran Reserva

Viña Chocalán is een ultramoderne Chileense wijnmakerij met een uitgesproken eigen stijl die naar de top van de nieuwe wereld snelt. Deze Origen Chardonnay uit de San Antonio Valley geeft het potentieel weer van deze streek. Complex, rijk en vol!