HEma

HEMA heeft onlangs een nieuwe wijnserie gelanceerd; WIJN VOOR 2. Een serie met 8 verschillende monocépages. De ranke smalle flesjes bevatten elk 50 cl afwijkend van wat gebruikelijk is dus. Uit de flesjes met echt HEMA design schenk je vier goede glazen wijn, ideaal voor 2 personen dus of ander klein gezelschap. De WIJN VOOR 2 serie is dan ook enerzijds geschikt voor kleinere huishouden die Nederland steeds meer telt maar ook voor de bewuste consument. De mensen die letten op hun alcoholconsumptie en niet te veel willen drinken en geen restjes willen weggooien. De 8 wijnen (Chardonnay, Sauvignong Blanc, Verdejo, Pinot Grigrio, Cabernet Sauvignon, Melot, Tempranillo en Primitivo) zijn gekozen op hun kenmerkende
karakters en kwaliteit. Zo kun je met minder, meer genieten.

Deze wijn voor twee zit in een handig en lekker licht 50 cl flesje precies genoeg voor 4 glazen. Toch ga je volop genieten van een Spaanse Cabernet Sauvignon, eentje die stevig uitpakt met donker fruit en zonnige kruiderij.

Wijn voor 2 Cabernet Sauvignon 50 cl

De Italiaanse druiven van deze Primitivo worden ’s nachts geplukt wat ervoor zorgt dat deze rode wijn zich lekker fris presenteert. En zelf kun je fris blijven met dit 50 cl flesje wat precies 4 glazen wijn bevat.

Wijn voor 2 Primitivo 50 cl

Sauvignon is een Franse verbastering van suavage, en deze is zelfs wild voor twee. Een frisse witte wijn die uit het zuidwesten van Frankrijk komt, waar deze Sauvignon Blanc kan schitteren.

Wijn voor 2 Sauvignon Blanc 50 cl

Dit lichte flesje bevat precies vier glazen van de soepelste Merlot uit het zuiden van Frankrijk. Door de vele zonuren is die lekker rijp, zacht en zwoel.

Wijn voor 2 Merlot 50 cl

Zeg maar Chardonnay, want dan krijg je er twee. De wijn geeft een duo presentatie van bloemigheid en kruiden, exotische fruit en citrus en een volle smaak maar met een frisse afdronk.

Wijn voor 2 Chardonnay 50 cl

Verde is Spaans voor groen, en bij deze Wijn voor twee heeft dat zelfs een dubbele lading. Verdjo is de druif van de wijn, die bij deze wijn volstreken en volledig biologisch is. Daarnaast ook een dubbele lading appeltjes en citrus ondanks zijn formaat van 50 cl.

Wijn voor 2 Verdejo 50 cl

De Tempranillo uit het Spaanse zuiden heeft zoveel temperament dat het nauwelijks in zo’n handig en licht 50 cl flesje past. De wijn is gemaakt van jong wijnstokken, die je trakteren op sappig rood fruit precies genoeg voor 4 glazen.

Wijn voor 2 Tempranillo 50 cl

De Pinot Grigio is met recht een Siciliaanse trots, deze wijn in een 50 cl flesje is fris, fruitig en een levendige witte wijn. De Pinot Grigio met dubbele naam smaakt ook nog een dubbel zo lekker, en twee genieten meer dan één.

Wijn voor 2 Pinot Grigio 50 cl