Bacchantes Wijnimport

Welkom bij Bacchantes Wijnimport. De trotse wijnboeren uit Limoux, die overigens bekend staan als de uitvinders van de allereerste mousserende wijn (1531), maken er al jaren mooie bubbels en produceren al meer dan 30 jaar de allermooiste Chardonnay’s. 20 jaar geleden werd begonnen met het evenement Toques et Clochers. De inmiddels zeer bekende wijnveiling sinds de geweldige prestatie van Jonnie en Thérèse Boer in 2007, waar Jonnie de eerste niet-Franse 3-sterrenchef was die het galadiner voor 1000 gasten verzorgde. In 2019, tijdens de 30e editie kocht Bacchantes maar liefst 30 vaten voor Nederland.

Zeer verfijnde mousse met elegante bubbels. Fruit, witte bloemetjes en brioche in de nasmaak maakt deze wijn erg zacht en heel aangenaam om te drinken bij aperitief. Een bubbel met een vleugje framboos, heerlijk in de zomer!

Cremant rosé

Deze wijn is fluweelzacht, goed droog, rond, heeft wat toontjes van vanille en witte bloemetjes. Hij heeft een perfecte balans, goede structuur. De Haute Vallée heeft de charme, elegantie, diepte van een grote Chardonnay. Hij is pas perfect op dronk na 3 à 4 jaar. Goede vriend van elegante gerechten, die diep van smaak zijn.

Toques et Clochers 4-terroir Haute Vallée

Complexe, rijke chardonnay met gedoseerd eiken, toast en rijp geel fruit in het aroma. De smaakstructuur is krachtig, elegant en met veel aromatische lengte. Drinken bij voorgerechten met vis, maar smaakt ook heerlijk bij een verfijnde paté. Gemakkelijk houdbaar tot vier jaar na de oogst.

Toques et Clochers 4-terroir Autan

Het vochtige en wat koudere klimaat zorgt ervoor dat de druiven later rijp zijn. Aroma’s van citrusvruchten, de neus is elegant. Fruitige smaak met toontjes van jodium en discreet hout en vanille.

Toques et Clochers
4-terroir Oceanique

Deze wijn is fluweelzacht, goed droog, rond, heeft wat toontjes van vanille en geroosterd brood. Hij is zeer rond, vol, kruidig en diep van smaak. Hij doet van de vier het meest denken aan een Meursault.

Toques et Clochers 4-terroir Mediterranéen